Barceloni nije dosta: I treći igrač Ajaxa stiže na Camp Nouu
Barcelona je odlučila doslovno 'opljačkati' ekipu Ajaxa (Foto: EPA)

Van de Beek stiže

Barceloni nije dosta: I treći igrač Ajaxa stiže na Camp Nouu

M. Šljivak

Barcelona je ovog ljeta odlučila potrošiti 'brdo novca' kako bi pojačala svoj tim.

Frenkie de Jong, 21-godišnja zvijezda Ajaxa angažovan je još u januaru i njegov transfer iznosit će čak 86 miliona eura, no to nije jedini fudbaler Kopljanika koji će završiti na Camp Nouu.

Blizu potpisa je i čudesni štoper Matthijs de Ligt. Ovaj 19-godišnjak je zadivio fudbalsku Evropu odličnim igrama u Ajaxu, ali je i on, kao i De Jong odabrao Barcu, koja će ga platiti 75 miliona eura.

Dvojica iz Ajaxa nisu dovoljna katalonskom velikanu, pa su odlučili da krenu i po još jednog veznjaka. To je Donny van de Beek.

I ovaj mladi veznjak (22 godine) iza sebe ima čudesnu sezonu. Privukao je ogromnu pažnju najvećih klubova Starog kontinenta, ali AS tvrdi da je španski prvak apsolutni favorit za njegovo dovođenje.

Njegova vrijednost je 25 miliona eura. Ipak, nema sumnje da će cifra koju će potencijalni kupac morati da isplati biti barem duplo veća, a bilo bi svakako veoma interesantno vidjeti čak trojicu igrača Ajaxa u dresu Barcelone.

Van de Beek se pored Barce povezuje sa PSG-om i Borussijom, a postoji određeni interes Real Madrida i Tottenhama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, za sada je katalonski velikan u velikoj prednosti ispred svih. Mogli bi imati čak trojicu igrača iz Ajaxa u svojim redovima, a amsterdamski tim puniji račun.

Pored ovog trija očekuje se odlazak još nekoliko fudbalera i Ajax će u narednoj sezoni izgledati potpuno drugačije u odnosnu na ovu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Miskolizac
al i serete..jebala vas vise barca i njezina pojacanja, pp cemu su ini jebeno u prednosti..zbog de jonga..ili de lichta koji jos nije ni potpisao a ovi ga vec svrstase u prvi tim barcelone..ajde samo gluposti pisete
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi