Barceloni se osladilo, ponovo slavila u Madridu
Situacija izmiče kontroli, Real Madrid je na minus 12 u odnosu na Barcelonu koja snažno korača ka novoj tituli

Novi trijumf Katalonaca nad Realom

Barceloni se osladilo, ponovo slavila u Madridu

Edmir Škorić

Barcelona je u četiri dana dva puta slavila na Santiago Bernabeuu protiv Real Madrida.

Nakon 3:0 pobjede u polufinalu Kupa kralja, Barcelona je slavila i u ligaškom obračunu sa ljutim rivalom, pa je sada na +12 od Reala i +10 od Atletica koji doduše ima i utakmicu manje.

U meču Kupa od prije neki dan Real je bio bolji, a na kraju je pregažen, dok je večeras Barcelona djelovala nešto bolje, posebno u prvom dijelu, te je zasluženo stigla do nova tri boda.

Prvi je zaprijetio Real preko Varanea u 13. minuti, ali je njegov udarac izblokiran. U 19. minuti dobra šansa za Messija, no nakon što je matirao Courtoisa, lopta je otišla pored gola.

Katalonci su poveli u 26. minuti. Sjajnu loptu Sergi Roberta koristi Ivan Rakitić, koji se sjajno snašao i prebacio Courtoisa za 1:0.

Messi je u 37. minuti iz dobre pozicije loše izveo slobodnjak, tukao je malo preko gola, a još bolju šansu ne koristi tri minute kasnije. Real je preko Modrića mogao da izjednači, no Hrvat je glavom pucao malo preko gola Ter Stegena.

Vinicis u nastavku prijeti u dva navrata, ali je Barca dobro branila svoj gol. Barcelona je do kraja sačuvala vodstvo i upisala još jednu veliku pobjedu u El Clasicu, a Realu dodatno zagročala život.

Dobru šansu do kraja je za Barcelonu imao mladi Dembele, kada je iskosa s lijeve strane gađao suprotni ugao, ali je lopta otišla malo od gola Courtoisa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovo je treći uzastopni El Clasico u Madridu koji je pripao Barceloni. Na prethodna dva meča bilo je 3:0 za Katalonce. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rimke
nema odvratnije ekipe na svijetu od ove barcelone, pu pu pu !!! Forza Inter
6 15
barcaforever
zašto igrači reala prisustvuju treningu Barce ?
13 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi