Barcelonin novi dres u čast evropske titule

Samo jednu sezonu

Barcelonin novi dres u čast evropske titule

Dizajn dresova Barcelone sa vodoravnim prugama naprosto je šokirao mnoge navijače katalonskog kluba, no mogu odahnuti jer će neobičan dizajn trajati samo jednu sezonu.

Kako prenose španski mediji, Josep Maria Bartomeu je otkrio da Barcelona sprema poseban dres za narednu sezonu, koji će biti nalik onome  iz sezone 1991./92. kad je Barca osvojila svoju prvu Ligu prvaka na Wembleyju.

"Vratit ćemo klasični dizajn nalik onome s Wembleyja 1992. Neće biti jarko crvene boje, to su bile prejake boje", rekao je Bartomeu.

Također je napomenuto da novi predsjednik Barcelone neće moći mijenjati izgled dresa, jer je unaprijed sve dogovoreno sa proizvođačem Nikeom. Barcelona je te 1992. godine u finalu pobijedila Sampdoriju s minimalnih 1:0. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.