Turan: Uzor mi je bio Maradona, ali sada je Iniesta

Novi igrač Barcelone

Turan: Uzor mi je bio Maradona, ali sada je Iniesta

Turski reprezentativac Arda Turan u petak će i zvanično biti predstavljen kao novo pojačanje Barcelone za narednu sezonu.

Dojučerašnji nogometaš Atletico Madrida potpisao je petogodišnji ugovor sa Barcelonom, a u izjavi za španske medije istakao je da mu je posebno drago što će igrati uz svog idola Iniestu.

"Messi je najbolji igrač u historiji. Čast je nositi isti dres kao on i igrati uz njega. Idol mi je uvijek bio Maradona, ali trenutno je to Iniesta", kaže Turan, kojem je transfer u Barcelonu nagrada za dosadašnji rad.

"Spreman sam na sve izazove igranja u Barceloni , puno razmišljam o svojim mogućnostima i onima suigrača. Jasno je da se u Barci neke stvari rade drugačije: vrijednost igrača nije ista kao drugdje, sustav, način igre... Najvažnije mi je da se uklopim u tim i Enriqueov sustav. Jako je važno za mene i moju zemlju da sam potpisao za Barcelonu, osjećam se savršeno", riječi su turskog nogometaša. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico Madrid je za Ardu Turana dobio obeštećenje u iznosu od 41 milion eura, a za njegovo dovođenje još su bili zainteresovani PSG i Manchester United. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.