Barci se u Torinu ponovio horor iz Pariza

Stara dama pregazila Barcelonu

Barci se u Torinu ponovio horor iz Pariza

Juventus je večeras pobijedio Barcelonu sa uvjerljivih 3:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona na domaćem terenu u Torinu.

Bio je ovo veliki derbi ove faze takmičenj u kojem su se sastale ekipe koje su igrale u finalu prije dvije godine u Berlinu. Tada je Barcelone slavila sa 3:1, ali Juventus se večeras osvetio sa još uvjerljivijom pobjedom.

Stara dama je odlično otvorila susret i odmah su napravili pritisak na zadnju liniju Barce što im se isplatilo u 7. minuti kada je Paulo Dybala nakon asistencije Cuadrada zatresao mrežu Ter Stegen za 1:0. 



Barcelona je nakon toga uspjela da se pribere pa su počeli igrati nešto bolje, a to su mogli naplatiti u 21. minuti kada je stopostotnu priliku nakon genijalnog pasa Messija imao Iniesta. Kapiten Barce je izašao jedan na jedan sa Buffonom, ali golman Juvea mu je fantastično odbranio udarac i Barca je dobila samo korner. Kazna je na drugoj strani stigla samo minut kasnije kada je Dybala postigao još jedan pogodak. On je sa 12 ili 13 metara precizno šutirao i ponovo savladao Ter Stegena sa povećanje prednosti svog tima. Do kraja prvog dijela meča nije bilo većih prilika pa je ostalo 2:0.



Nastavak meča donio je mnogo uzbuđenja i sjajnih prilika. Prvo je veliku šansu imao Messi za Barcu, ali je iz dobre pozicije šutirao pored gola. Uzvratio je na drugoj strani Gonzalo Higuain i to u 54. minuti, ali je iz situacije jedan na jedan šutirao direktno u Ter Stegena i nije dodao loptu Mandžukiću koji je na drugoj strani bio potpuno sam. Ipak, samo minut nakon toga Juve je došao do novog gola i to nakon kornera. Ubacio je Miralem Pjanić, a Chiellini je glavom pogodio za visokih 3:0 za Staru damu. 



Do kraja susreta Barcelona je imala inicjativu, a najbolju priliku su imali preko Suareza u 68. minuti, ali Buffon mu je odbranio udarac. Također, Katalonci su imali priliku i iz slobodnog udarca u 87. minuti, ali Leo Messi je šutirao samo do živog zida. 

Dakle, Juve ide na Cam Nou stadion sa velikom prednošću, ali slavlje ne smije početi, posebno kada se sjetimo šta se desilo sa PSG-om prije mjesec dana.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga šampiona:

Juventus-Barcelona 3:0 (Dybala 7' 21', Chiellini 55')

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi