Barcini "anonimusi" rutinski do osmine finala Kupa Kralja

Barcelona prejaka za Leonesu

Barcini "anonimusi" rutinski do osmine finala Kupa Kralja

Nakon pobjede od 1:0 u prvom duelu, Barcelona je večeras na svom Nou Campu ugostila niželigaša Leonesu u drugoj utakmici šesnaestine finala španskog Kupa Kralja.

Iako je trećeligaš imao dobrih trenutaka na Nou Campu, Barcelona je i sa izmješanim sastavom lagano došla do trijumfa, rezultatom 4:1.

Za Barcelonu su tako od prve minute zaigrali Cillessen, Miranda, Vermaelen, Brandariz, Semedo, Alena, Busquets, Rakitić, Malcom, Denis Suarez i El Hahhadi.

Barcelona je povela u 18. minuti preko El Haddadija kojem je asistirao Rakitić, a hrvatski reprezentativac je samo osam minuta kasnije uposlio i Denisa Suareza za 2:0.

Svoj hat-trick asistencija Rakitić je kompletirao u 43. minuti kada je uposlio Malcoma koji je pogodio za rezultat prvog dijela, 3:0.

U 54. minuti Leonesa smanjuje na 3:1 preko Senea, ali u 70. minuti Denis Suarez postavlja konačnih 4:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi