Bardsley srušio Građane na Stadionu svjetlosti

Bardsley srušio Građane na Stadionu svjetlosti

Midhat Šljivak

Veliko iznenađenje u 11. kolu engleskog Premiershipa napravili su fudbaleri Sunderlanda koji su na svom Stadionu svjetlosti savladali Manchester City rezultatom 1:0.

Ne tako lijepo prvo poluvrijeme donijelo je ipak jedan gol i to u mreži favoriziranih Građana. Igrala se 21. minuta kada je Phil Bardsley sjajnim potezom izbacio odbranu Cityja, te je pogodio za prednost Sunderlanda od 1:0.

Krenuo je potom City po izjednačenje. Dobru priliku je imao Sergio Aguero, ali je njegov udarac glavom završio pored gola. U ostatku prvog poluvremena nije bilo većih prilika, pa je na odmor Sunderland otišao s minimalnim vodstvom od 1:0.

Veći dio drugog poluvremena protekao je u izjednačenoj igri. Nije uspjevao City stvoriti ozbiljnu priliku sve do ulaska Edina Džeke u 71. minuti. Imao je dobar pokušaj naš reprezentativac, ali je Mannone sjajno odbranio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Džeko je prijetio i u 81. minuti glavom, lopta je otišla pored gola. Do kraja je City pokušao da dođe do izjednačenja, ali na kraju nisu uspjeli, te sva tri boda ostaju u Sunderlandu.



Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.