Bargnani uz Đedovića i Gordića?

Roma još razmišlja o pojačanjima

Bargnani uz Đedovića i Gordića?

Nihad Đedović i Nemanja Gordić, koji nastupaju za Virtus Romu ovih bi se dana na ulazu u svlačionicu mogli sresti sa jednim velikim košarkaškim imenom.

Naime, kako prenose italijanski mediji Andrea Bargnani mogao bi se vratiti u Italiju i to baš u klub gdje nastupaju i naši internacionalci. Čelnici ovoga tima trenutno su u potrazi za sponzorom, koji bi im omogućio da započnu pregovore oko dolaska ovog igrača, barem za vrijeme trajanja lockouta.

Andrea Bargnani (208 cm), tako bi se nakon pet godina vratio u svoju zemlju. Ovaj italijanski reprezentativac se još 2006. godine, kao prvi pick NBA drafta preselio u SAD. Posebno upečatljiva bila je njegova zadnja sezona u kojoj je nastupajući za Toronto Raptorse postizao 21,4 poena uz 5,2 skoka u 66 utakmica za ovaj klub iz Kanade. Tokom ljeta nastupao je za nacionalni tim Italije na EP u Litvaniji gdje nije bio uopšte loš. Sa 22,8 poena i 7,4 skoka po susretu tokom pet utakmica bio je jedan od boljih u reprezentaciji.

Loš plasman Rome u prošloj sezoni i 9. mjesto koje je nudilo tavorenje u Lega-A bez nastupa u evropskim kupovima, natjeralo je čelne ljude na radikalne poteze, a sve ovo je prvi osjetio Sašo Filipovski, koji je Rim morao napustiti 18. juna ove godine. Sa Bargnanijem, Rimljani ove sezone namjeravaju popraviti dojam ali i relativno loš start na otvaranju sezone kada su izgubili od Bologne (93:91) i pobijedili Biellu (78:70).

Da li će završiti posao oko Andree Bargnanija do 23. oktobra kada igraju u gostima protiv Fabi Shoesa, ostaje da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.