Barić i Barišić složni: Pokazati ćemo da smo bolja ekipa

Vitez gostuje Borcu

Barić i Barišić složni: Pokazati ćemo da smo bolja ekipa

Dino Kurbegović

Sutra se nakon odigravanja utakmica posljednjeg kola, spušta zavjesa na još jednu sezonu BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine. Sezona koja će uskoro biti iza nas bila je jedna od najzanimljivijih i najneizvjesnijih do sada, obzirom na to da se u posljednjem kolu odlučuje o tome koji će klubovi zvanično izboriti Evropu, kao i koji će ispasti iz najelitnijeg nogometnog takmičenja naše zemlje.

Sudbina Viteza je također neizvjesna, očekuje ih gostovanje direktnom protivniku u borbi za opstanak, FK Borcu iz Banja Luke, koji ima tri boda manje u odnosu na Vitez i zauzima 11. mjesto na tabeli. Istina, ukoliko budu i poraženi, Vitežani i dalje imaju teoretske šanse za opstanak, no, o tome ne razmišljaju u taboru plavo bijelih, što su nam potvrdili i prvotimci Barić i Barišić.

Jedan od  najboljih igrača kluba desni bek, Mario Barić, je zasigurno opravdao epitet pojačanja dovedenog u zimskom prelaznom roku.Sutra očekuje tešku utakmicu:

"U Banja Luci nas čeka veoma teška utakmica. Borac je ekipa koja je mnogo dobrih rezultata postigla u drugom dijelu sezone. Mislim kako će utakmica biti puna naboja jer nama, kao i njima, pozitivan rezultat nosi siguran ostanak u ligi, bez obzira na rezultate ostalih klubova. Spremni smo za tu utakmicu i svakako ćemo probati konačno doći do pobjede na gostovanju jer smo dosta puta bili blizu pobjede, ali nam je nekako izmakla. Mislim kako imamo kvalitetu i karakter za to, odigrali smo dosta dobrih utakmica ovo proljeće i nadam se kako ćemo nakon utakmice imati razloga za slavlje".

Hrvoje Barišić,  standardni prvotimac, vjeruje kako će se on i njegova ekipa iz Banja Luke vratiti neporaženi:

"Atmosfera u ekipi je veoma pozitivna, pripremamo se za ovu utakmicu kao i za svaku drugu, s maksimalnim zalaganjem i ozbiljnošću. Naš cilj u ovoj utakmici jeste da ne izgubimo i mislim kako ćemo zacrtani cilj i ostvariti jer vjerujem da smo kvalitetnija ekipa".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica između Borca i Viteza igra se sutra na Gradskom stadionu u Banja Luci, s početkom u 17 sati.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi