Barmejo donio Celti tri velika boda u sudijskom vremenu

Zaragoza poražena u Vigu

Barmejo donio Celti tri velika boda u sudijskom vremenu

M. Šljivak

U derbiju začelja španske Primere Celta je u posljednjem susretu 32. kola na svom Balaidos stadionu dočekala Zaragozu, a na kraju je domaći tim golom u posljednjim trenucima meča slavio veliku pobjedu u borbi za opstanak rezultatom 2:1.

Prvo poluvrijeme ovog susreta donijelo je jako dobar fudbal, a viđena su i dva gola. Do prednosti je prvi stigao tim Zaragoze. Igrala se 26. minuta kada dobar centaršut Apona u pogodak pretvara Christian Sapunaru za vodstvo Zaragoze od 1:0.

Celta je nakon primljenog gola krenula odlučnije prema golu Zaragoze, a u 37. minuti susreta su stigli do izjednačenja. Fernandez je centrirao, a Alex Lopez je uz pomoć prečke postigao gol za izjednačenje rezultata na 1:1, što je bio rezultat nakon prvih 45 minuta susreta.

Nastavak utakmice donio je lošiji fudbal nego u prvom poluvremenu. Imala su oba tima nekoliko pokušaja prema protivničkom golu, a u sudijskoj nadoknadi je Celta stigla do velika tri boda.  Barmejo je pogodio u trećoj minuti nadoknade za pobjedu Celte od 2:1.

 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.