Barral pogodio za pobjedu Levantea nad Almerijom
Foto: EPA

Levanteu tri boda

Barral pogodio za pobjedu Levantea nad Almerijom

Midhat Šljivak

Fudbaleri Levantea savladali su večeras na svom terenu Almeriju s 1:0 u susretu 24. kola španske Primere.

Gosti su prvi prijetili u ovom meču. Zongo je u petoj minuti pokušao, ali preko gola. Uzvratio je 10 minuta kasnije na drugoj strani David Barral, ali je i napadač domaćeg tima loše šutirao. 

Potom je Levante preko Dipa i ponovo Barrala imala dobre šanse, ali je golman gostiju Esteban dobro reagovao, te se na odmor otišlo bez golova.

Nastavak susreta ipak donosi jedan gol i to u mreži gostujućeg tima. Igrala se 62. minuta kada je El Zhar pobjegao odbrani Almerije, te je nesebično uposlio Davida Barrala, kojem nije bilo teško da pogodi mrežu gostiju za prednost Levantea od 1:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mogla je Almerija samo tri minute kasnije doći do izjednačenja. Zongo je u 72. minuti pogodio stativu gola domaćih, a susret je završen pokušajem Diaza, kojeg je golman Levantea Navas fantastično odbranio...

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti