Barry spasio Građane, Begović ponovo sačuvao mrežu

Osamnaesto kolo Premiershipa

Barry spasio Građane, Begović ponovo sačuvao mrežu

A. Haznadarević

U engleskoj Premier ligi odigrano je još šest susreta osamnaestog kola, u kojima su Manchester City, Newcastle, Sunderland, WBA i Everton ostvarili pobjede, dok su Tottenham i Stoke remizirali. 

Posljednjeplasirana ekipa lige Reading, pružila je odličan otpor akutelnim prvacima Engleske, zatvorivši sve prilaze svome golu. Pokušavali su Tevez, Aguero, Yaya Toure i ostali, ali bez uspjeha, a osim javnih opomena Sergiju Agueru u domaćem, te  Adrianu Mariappai i Chrisu Gunteru u gostujućem taboru, ništa vrijedno pažnje se nije dešavalo.

 

U nastavku slična slika, a u 53. minutu  gosti su uspjeli izboriti prvi korner, te konačno zaprijetili golu Joea Harta, ipak promjene rezultata nije bilo.

 

U 58. minutu utakmice, priliku dobija i naš reprezentativac Edin Džeko, a već u 66. minutu zaprijetio je golu Readinga šutem glavom, ipak neprecizno.

 

Građani su se mučili sve do kraja meča, a očigledno potcijenjeni Reading je u nekoliko navrata i zaprijetio golu domaćina. Bio je Reading jako blizu da odnese veliki bod sa Etihada, a onda u trećem minutu nastavka Gareth Barry postiže možda i najvažniji gol za menadžera Roberta Mancinija, s obzirom na to da je vrlo lako mogao ostati bez posla, u slučaju da je slabašni Reading odnio bod.

 

U susretu Tottenhama i Stoke Cityja odigranom na White Hart Laneu, bh. reprezentativni golman Asmir Begović s jedne i Hugo Lloris sa druge strane su zaključali mreže, pa je meč završen bez golova 0:0.

 

Everton je napravio najveći podvih, savladavši u gostima ekipu West Hama nakon preokreta rezultatom 2:1. Vodili su domaći golom Colea u 14. minutu, da bi Anichebe izjednačio u 64., a zatim Pienaar potpuno preokrenuo rezultat.

 

Sunderland je uspio u gostima savladati Southampton minimalnim rezultatom. Trenutak odluke dogodio se u 42. minutu susreta, kada je Sessegnon uposlio Stevena Fletchera, koji zabija za pobjedu Sunderlanda.

 

Newcastle je teškom mukom uspio savladati gostujući Queens Park Rangers sa minimalnih 1:0, a pogodio je Ameobi devet minuta pred kraj susreta.

 

West Bromwich Ablion je osvojio sva tri boda u susretu sa Norwichem. Gosti su prvi došli u vodstvo preko Snodgrassa u 23. minutu, da bi Gera u 43. i Lukaku u 82. minutu donijeli pobjedu domaćoj ekipi.

 

Engleska Premier liga, 18. kolo

Manchester City - Reading 1:0

Newcastle - QPR 1:0

Southampton - Sunderland 0:1

Tottenham - Stoke 0:0

WBA - Norwich 2:1

West Ham - Everton 1:2

 


szólj hozzá: Manchester City vs Reading 1:0 Barry

 

Potražite više informacija na temu Premier league:

WES1-0EVE @SpheraChannel by SpheraChannel
WH1-1EVE @SpheraChannel by SpheraChannel
WHU1-2EVE @SpheraChannel by SpheraChannel
WB0-1NORW @SpheraChannel by SpheraChannel
WBA1-1NORW @SpheraChannel
Newcastle vs QPR 1:0
Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.