Bartolović napušta Hajduk, Zec prvi pick
Hajduk pokazao interes za Ermina Zeca

Bartolović napušta Hajduk, Zec prvi pick

Adnan Beganović

Nakon što je splitski Hajduk pred kraj prošle godine obavio preoblikovanje i sanirao financijske dugove, uprava "bilih" je već počela razmišljati o narednoj sezoni i stvarati buduću momčad za evropsku scenu.

Prema posljednjim informacijama koje dolaze iz Splita nekadašnji reprezentativac naše države, Mladen Bartolović, obavješten je da se na njega više ne računa, te da klub nema namjeru produžavati ugovor sa njim koji mu ističe na kraju ove sezone. Pored Bartolovića, Hajduk za narednu sezonu neće računati na još jednog Bosanca, Borisa Živkovića, koji je do prije nekoliko mjeseci bio prvi igrač odbrane "splitskog ponosa".

Primarni zadatak uprave Hajduka za narednu sezonu je zadržati jednog od najboljih napadača u Hrvatskoj, Nikolu Kalinića, koji svoju budućnost ne vidi u Splitu. Kalinić sve glasnije najavljuje odlazak u neku od liga "petice" i ukoliko on napusti "bile", onda će Hajduk morati u potragu za napadačem.

Informacije koje dolaze iz Splita govore da bi u slučaju odlaska Kalinića prvi pick splitskog kluba lako mogao biti povremeni reprezentativac naše zemlje, Ermin Zec. Da ovo samo nisu pusta naglabanja govori i podatak da je trener splitskih napadača, nekadašnji reprezentativac bivše države, Zlatko Vujović, danas u hrvatskim medijima pohvalno govorio o Zecu.

"Od perspektivnih za mene je na prvom mjestu Ermin Zec iz Šibenika koji veoma obećava i plijeni svojom brzinom i lukavstvom. Zec je za mene ispred Vručine po perspektivi", rekao je Zlatko Vujović za hrvatske Sportske novosti.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.