Bartomeu bi zbog Messija mogao završiti iza rešetaka?!

Katalonski novinar tvrdi

Bartomeu bi zbog Messija mogao završiti iza rešetaka?!

E. Škorić

Nakon što se najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi danas nije pojavio na prvom treningu Barcelone, potvrdivši da više ne namjerava biti dio katalonskog ponosa, dodatno je 'zaratio' s upravom kluba, a jedan od dugogodišnjih novinara iz Katalonije Guillem Balague najavio je da bi predsjednik Josep Maria Bartomeu čak mogao završiti iza rešetaka.

Messi je tražio raskid ugovora, Barcelona mu je rekla da može otići za samo 700 miliona eura, a novinari su otkrili da takva otkupna klauzula ne vrijedi u posljednjoj godini ugovora, pa će haos ipak kulminirati u "pravnom ratu" u kojem će Argentinac tražiti slobodu.

A sada u cijelom tom haosu postoji mogućnost da Bartomeu bude zatvoren zbog lošeg upravljanja.

"Ako Bartomeu proda Messija po nekoj manjoj cijeni od te koja je postavljena u klauzuli, mogao bi biti optužen za loše upravljanje. To znači da će razliku do stvarne cijene vrijednosti morati platiti iz vlastitog džepa ili otići u zatvor. Zbog toga će se boriti do kraja da Messi ostane u Barceloni", napisao je španski novinar.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi s Barcelonom ima ugovor do idućeg ljeta, a Manchester City se smatra njegovom narednom destinacijom. No, problem je otkupna klauzula od 700 miliona eura dok Messi i dalje smatra da bi klub trebao da mu da raskid ugovora i da ide bez odštete.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaxBavarac
Kakav klub,takvi mu i igraci,sve pseto do pseta i mali cifut.fuj 2-8
1 7
korona
E cuj da ide u zatvor ako ga proda po nizoj cjeni. To neka nova pravila vi na sportsport izmisljate. Ili pisete gluposti samo da se broji da ste napisali
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi