Bartomeu poručio šta će uraditi u slučaju nezavisnosti
Foto: EPA

Drama u Kataloniji i dalje traje

Bartomeu poručio šta će uraditi u slučaju nezavisnosti

Endin Čaušević

Predsjednik Barcelone, Josep Maria Bartomeu, oglasio se u medijima nakon minulih dešavanja oko referenduma za nezavisnost Katalonije.

U nedjelju je održan referendum u Barceloni za nezavisnot Katalonije na kojem je povrijeđeno više stotina ljudi, a upitno je bilo i odigravanje utakmice Barcelona - Las Palmas. Ipak, meč na Nou Campu na kraju je odigran, ali pred praznim tribinama. Iako Vlada Španije tvrdi da je referendum za nezavisnost nelegalan čini se da su u katalonskom klubu već spremni na sve opcije.

Predsjednik Barcelone govorio je za Mundo Deportivo, te je priznao da su ova dešavanja dosta potresla cijelu ekipu. Naravno, bilo je i onih igrača koji su odlučili izaći na referendum, te su time samo postali omraženi u ostatku Španije. Ipak, pored svega glavni pitanje je da li će Barca ostati u La Ligi ako Katalonija proglasi nezavisnost?

"Ova situacija još uvijek nema jasan ishod. Nemoguće je sada reći šta će se dešavati u budućnosti. Ipak, ukoliko dođe do nezavisnosti Katalonije jasno je da ćemo morati održati razgovore s čelnicima La Lige da vidimo šta i kako dalje. U ovakvoj situaciji ne mogu reći šta bi se desilo u tom slučaju. Ukoliko dođe do takvog scenarija jasno je da ćemo prvo pričati sa čelnicima La Lige", rekao je Bartomeu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi