Glasna poruka na praznom Nou Campu
Foto: EPA

Demokratija

Glasna poruka na praznom Nou Campu

Edmir Škorić

Pred praznim tribinama se igrao meč Barcelone i Las Palmasa (3:0), pošto Španski nogometni savez nije imao milosti prema Kataloncima.

Barca je tražila odgodu meča zbog referenduma o nezavisnosti Katalonije, ali u Španskom nogometnom savezu nisu dali da se išta pomjeri, pa je Barca odlučila da bez prisustva publike, iz sigurnosnih razloga, odigra meč s Las Palmasom.

Za vrijeme utakmice na semaforu je stajala poruka "Demokracija", dok su prethodno igrači Las Palmasa izašli na teren u majicama sa španskom zastavom, dok su Barcini imali jasno katalonske boje na sebi.

Policija je bila poprilično brutalna prema ljudima koji su izašli da glasaju, a jednako je bezobrazna bila delegacija Španskog nogometnog saveza koja Barceloni nije dala mogućnost da pomjeri odigravanje meča.

Ko zna kakva bi tek katastrofa nastala kada bi se Katalonija otcijepila. Katalonskim klubovima prijeti neigranje u španskim prvenstvima i to bi donekle značilo kraj uspješnosti Barcelone i Real Madrida. No, nekako nam to sve izgleda daleko i nerealno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi