Kuda ide ovaj fudbal? Čuveni napadač samo se srušio, utakmica je odmah završena

Ukazuje mu se pomoć

Kuda ide ovaj fudbal? Čuveni napadač samo se srušio, utakmica je odmah završena

Admin Čaušević

Nemile scene iz srca fudbalske Evrope. Sjajnom napadaču se bore za život nakon što se srušio na centru terena. 

Bas Dost, nekadašnji napadač Wolfsburga, Eintrachta iz Frankfurta i Sportinga te sadašnji golgeter NEC Nijmegena se bori za život.

Iskusni fudbaler srušio se na pod na centru igrališta u finišu utakmice AZ Alkmaar - NEC Nijmegen. 

Ovog 34-godišnjaka su odmah okružili igrači, dok mu je ljekarska služba počela ukazivati pomoć.

Dost je trčao u odbranu svoje ekipe te se odjednom srušio na centru igrališta, a utakmica je prekinuta nakon 10-ak sekundi.

Oglasi

Prekid je trajao nekoliko minuta. Za vrijeme se oko Dosta formirao ljudski štit. Ubrzo nakon toga je stiglo i olakšanje za sve.

Napadač je sa terena iznesen na nosilu, a prilikom izlaska sa stadiona podigao je ruku što je znak da se osjeća dobro. Publika ga je pozdravila aplauzom.

Utakmica je prekinuta pri rezultatu 1:2 za goste nakon što fudbaleri NEC-a nisu željeli da nastave s igrom, dok su iz AZ Alkmaara podržali njihov prijedlog. 

Nemile scene u kojim fudbaleri gube svijest na utakmicama su sve češća pojava te se vodeći ljudi fudbala na čelu sa FIFA-om definitivno trebaju zapitati u kojem smjeru ide fudbal kao sport.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ono što je nekad bila razonoda za prijatelje i porodicu vikendom, posljednjih godina polako, ali sigurno postaje test izdržljivosti ljudskog organizma.

Susret je prekinut u 90. minuti, trebalo se igrati još pet minuta sudijske nadoknade te će FS Nizozemske u narednim donijeti konačnu odluku o ovom meču. 

Top Komentari

Sanchez87
Ako je pelcovan to je onda od te "zastite" protiv smrtonosne korone.
7 1
BAJSJECAR1977
Ne smiju,da kažu istinu...bock bock
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi