Baš su pretjerali: Irski klub odgodio utakmicu zbog smrti igrača, a onda ga pronašli živog u Španiji

Izmislili smrt da odgode meč

Baš su pretjerali: Irski klub odgodio utakmicu zbog smrti igrača, a onda ga pronašli živog u Španiji

E. Čaušević
Teme:

Irski klub Ballybrack našao se u centru pažnje fudbalske javnosti nakon što je otkriveno da su izmislili smrt jednog od svojih fudbalera kako bi odgodili utakmicu protiv rivala Liffey Wanderersa.

Klub iz Dablina takmiči se u nižim rangovima irskog fudbala, ali su preko noći postali glavna tema. Oni su željeli da se nekako odgodi utakmica protiv rivala Liffeyja, a onda su došli na užasnu ideju da izmisle smrt svog igrača. Oni su na Facebooku objavili da je u saobraćajnoj nesreći poginuo njihov fudbaler Fernando Nuno La-Fuenta što je čak objavljeno i u novinama.

Sigurno da nisu mogli očekivati da će ta izmišljena priča doći i u novine, no uspjeli su odgoditi meč. Njihovi rival im je prvo izrazio saučešće, a onda su poručili da nije problem da se meč odgodi. Kada je došao dan da se utakmica igra pred početak je održana čak i minuta šutnje.

Image: Facebook

No, samo nekoliko dana kasnije svi su ostali u šoku kada je objavljeno da je La-Fuenta živ i da se već nekoliko sedmica nalazi u Španiji u posjeti svojoj porodici. Vijesti da je "mrtav" su došle do njega i na kraju se on oglasio da sve to demantuje. Ballybrack je poslao izvinjenje svima, a posebno La-Fuenti koji nije imao pojma da je u Irskoj već prežaljen.

Image: Facebook

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi