Basaksehir prekinuo niz pobjeda, Šehić kapitulirao u finišu

Turska Super liga, 6. kolo

Basaksehir prekinuo niz pobjeda, Šehić kapitulirao u finišu

Bursaspor je upisao peti vezani remi u novoj sezoni turskog šampionata pošto je danas na svom terenu odigrao 0:0 sa Basaksehirom.

U prvom poluvremenu su domaći imali nekoliko izglednih prilika, ali nijednu nisu uspjeli iskoristiti, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Nakon sedam minuta igre u nastavku je, međutim, Basaksehir imao veliku šansu da dođe do pogotka. Ozturk je u dosudio penal za goste, loptu je uzeo Adebayor, ali nije uspio zatresti mrežu Burse u 52. minuti, pa je ostalo 0:0.

Do kraja se gledao dosta tvrd meč, obje ekipe su imale nekoliko šansi, ali nije bilo većih uzbuđenja, pa je duel Burse i Basaksahira završen najnepopularnijim rezultatom.

Gosti su tako prekinuli niz od tri uzastopne pobjede u prvenstvu, a nakon ovog remija se nalaze na prvom mjestu sa bodom više, ali i utakmicom više od Galatasarayja i Kasimpase.

Naš Edin Višća je na terenu, za svoj Basaksehir, proveo 79. minuta prije nego što ga je zamijenio Frei. Riad Bajić je dobio priliku u samom finišu susreta.

U drugom meču današnjeg programa 6. kola Super lige snage su odmjerili Erzurum našeg Ibrahima Šehića i Ankaraguču.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Iako je Ezurum imao igrača više od 8. minute kada je, čini se, prestrogo isključen fudbaler Ankaragučua Kone, nije uspio to iskoristiti i doći do pogotka.

Ibrahim Šehić nije imao puno posla na golu Erzuruma, ali je onda u 90. minuti kapitulirao kada je Ozer nakon brze kontre pogodio za 0:1 i pobjedu Ankaragučua.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi