Basaksehir slavio, Višća sjajno pogodio

Turska liga, 8. kolo

Basaksehir slavio, Višća sjajno pogodio

Danas su u okviru 8. kola turske Superliga odigrane dvije utakmice, a gostujuću pobjedu nad Osmanlisporom ostvario je Basaksehir za koji nastupa bh. reprezentativac Edin Višća.

Tim iz Istanbula se pokazao kao mnogo bolji protivnik i na kraju je zasluženo slavio rezultatom 3:0. Prvi gol na utakmici viđen je tek u 54. minuti, kada je Ayhan nakon asistencije Sahina uspio pogoditi za vodstvo gostiju.

Sjajnim golom iz slobodnjaka bh. reprezentativac Edin Višća je udvostručio prednost, da bi konačan rezultat u samom finišu utakmice postavio Madureira i ovjerio četvrtu ovosezonsku pobjedu Basaksehira. 

Našem Edinu Višći je ovo bio ujedno četvrti gol u sezoni, a njegov tim nakon pobjede zauzima osmu poziciju u turskom prvenstvu.

Turska liga, 8. kolo:

Osmanlispor - Basaksehir 0:2
Mersin - Trabzonspor 3:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.