Basara: Nismo se bojali Veleža

Vitez sve bliže cilju

Basara: Nismo se bojali Veleža

NK Vitez je jučer na krilima odličnog Marka Basare upisao veoma bitnu pobjedu nad Veležom. Upravo je Basara pogodio za poravnanje rezultata, a onda i asistirao Kapetanu za treći pogodak.

"Jučerašnja utakmica bila je puna naboja. Nismo se ničega bojali, ali smo bili u nekom grču zbog promašenih šansi, važnosti utakmice i opuštenosti protvinika kojem ova utakmica nije bila rezultatski važna. Primili smo gol zbog naše pogreške, ali na sreću brzo smo se ispravili i vratili u utakmicu. U drugom poluvremenu bilo je samo pitanje vremena kada ćemo povesti i privesti utakmicu kraju", izjavio je Basara za SportSport.ba.

"Što se tiče moje dobre forme, drago mi je da sam se izvukao iz dvije neugodne povrede koje su me pratile donedavno i to me sputavalo da dajem svoj maksimum na terenu. Sada je to mnogo bolje i želim da tako nastavim do kraja, te naravno uz pomoć svojih saigrača ostvarim zacrtani cilj, a to je ostanak u ligi jer Vitez zaslužuje da bude ovdje", dodao je Basara.

Basara će u subotu sa svojim saigračima gostovati ekipi Mladosti, a već tada mogu osigurati opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.