Basara: Spremni smo za Premijer ligu

Ćelni čovjek ŽKK Iskra

Basara: Spremni smo za Premijer ligu

Samir Mlaćo

Nogometašice bugojanske Iskre u subotu će gostovanjem protiv SFK 2000 Sarajevo započeti debitantsku sezonu u Premijer ženskoj ligi naše zemlje. Bugojanke u tu utakmicu ulaze u sjajnoj atmosferi, a danas je održana i promocija nove opreme u kojima će nogometašice nastupati u narednoj sezoni.

Na samoj promociji opreme osjetila se pozitivna atmosfera u ovom klubu, a za SportSport.ba je govorio čelnik čovjek kluba Naim Basara

"Ja bih prvo da se zahvalim što se izdvojili svoje vrijeme za današnju promociju naših dresova, a mi smo spremni za otvaranje sezone i utakmicu protiv SFK 2000 Sarajevo. Nadam se da ćemo dati svoj maksimum, kao i u drugom kolu kada nam dolazi Banja Luka i mogli ste na promociji vidjeti da su igračice vesele i spremne za subotnju utakmicu u Sarajevu", kazao je Basara.

Bugojanke će imati svoju selekciju i u kadetskoj Premijer ligi koja također starta u danima vikenda.

"Mi nastupamo i u kadetskoj ligi i mislim da ćemo igrati jednu od važnijih uloga. Malo nam je problem što skoro sve domaće nogometašice nastupaju za kadetsku ekipu i one će u takmičarskoj sezoni 2017/18 moći da nastupaju za seniorke. Pozivam sve navijače ŽNK Iskra, roditelje, sve Bugojance i vjerne Vandale da dođu na u nedjelju na Jaklić i  navijaju za kadetsku selekciju ŽNK Iskra protiv SFK 2000. Jaklić bi u nedjelju u 17 sati trebao da bude pun i da ostvarimo pobjedu nad SFK 2000 Sarajevo", ističe čelnik čovjek bugojanskog premijerligaša.

Bez sponzora ova sjajna priča ne bi bila moguća, a Basara je pozvao sve djevojke koje se žele učlaniti u ovaj klub da to mogu učiniti svaki dan.

"Ja bi se zahvalio svim sponzorima, a ponajviše Općini Bugojno koja se sada aktivno uključila vezano za potporu ŽNK Iskra. Prioritet ŽNK Iskra jeste da on stoji iza svojih navijača i roditelja koji žele da upišu svoju djecu u naš klub i vrata našeg kluba su uvijek otvorena. Bolje da djeca dođu na Jaklić i na Hendek da igraju, nego da su po kafićima. Ima tu trener ŽNK Iskra Salim Duraković i Elma Basara kojima se mogu obratiti, a upis traje svaki dan", dodao je Basara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi