Sav sretan se vratio iz svlačionice nakon VAR-a misleći da će poništiti crveni, a onda uslijedio šok

Xhaka glavom u prsa udario Katića

Sav sretan se vratio iz svlačionice nakon VAR-a misleći da će poništiti crveni, a onda uslijedio šok

Endin Čaušević

Nevjerovatan meč odigrao se jučer u Švicarskoj gdje su se sastali Basel i Zurich. Na kraju su gosti slavili sa 2:0, dok je domaći tim s čak tri igrača manje završio ovu utakmicu. U centru pažnje nalazi se Taulant Xhaka koji je duboko u nadoknadi "pocrvenio", ali ono što smo gledali u tom trenutku na stadionu St. Jakob Park će obići svijet.

Zurich je uspio da dođe do pobjede na gostovanju u Baselu, a sve vrijedno pažnj eu ovoj utakmici gledali smo u sudijskoj nadoknadi koja je trajala skoro 15 minuta.

Vidjeli smo dva gola u mreži Basela, tri crvena kartona za igrače domaćeg tima, ali i jedan crveni karton za rezervistu Zuricha.

Zurich je do prednosti stigao u 91. minuti utakmice kada je Šimić iz penala zabio pogodak za 1:0. Prije toga nekoliko minuta ranije domaći su ostali s igračem manje jer je Adams dobio direktan crveni karton.

Samo tri minute kasnije bilo je sve riješeno. Zurich je uspio da povede sa 2:0, a ovaj put mrežu Basela trese Matthew na asistenciju Marchesana. Nakon tog gola nastaje totalna ludnica na terenu St. Jacob Parka.

Prvo je u 97. minuti meča Burger dobio direktan crveni karton u ekipi Basela, a njemu se pet minuta kasnije priključio i iskusni Taulant Xhaka, no način na koji je ovaj veznjak dobio direktan crveni karton je glavna tema fudbalske javnosti.

Oglasi

Xhaka je imao žuti karton, a potom je glavom u prsa udario Nikolu Katića zbog čega mu je sudija pokazao drugi žuti, odnosno crvnei karton.

Kada je igrač Basela već bio u svlačionici glavni sudija je gledao VAR i na iznenađenje svih pozvao je Xhaku da se vrati. Činilo se tada da će poništiti odluku i da će se igrač Basela vratiti u igru, no potom je uslijedio šok.

Xhaka se sav sretan vratio iz svlačionice misleći da će nastaviti utakmicu i izbjeći kaznu, a onda nije mogao da vjeruje šta je sudija napravio.

On je pokazao Xhaki da se poništava žuti karton koji mu je dao zbog udaraca Katića, te je nakon toga igraču domaćeg tima pokazao direktan crveni karton i ponovo mu je pokazao put ka svlačionici.

Xhaka je u čudu gledao šta radi sudija jer se očito i sam ponadao da bi se mogao izvući bez kazne. No, ono što je uradio hrvatskom igraču sigurno zaslužuje crveni karton što je i sam sudija shvatio nakon što je pogledao ponovljeni snimak.

Top Komentari

HamzaVojvoda
E svaka ti cast sudijo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi