Bašić: Metalleghe ima dobru viziju, sretan sam u Jajcu

Mladi trener želi uvesti klub u Premijer ligu

Bašić: Metalleghe ima dobru viziju, sretan sam u Jajcu

Edmir Škorić

Nermin Bašić jedan je od najmlađih bh. trenera, a sa dosta uspjeha u ovoj sezoni vodi ekipu Metalleghe iz Jajca.

Jajčani su trenutno vodeći u Prvoj ligi FBiH s tri boda višeod Budućnosti i Orašja, te su najozbiljniji kandidat za plasman u Premijer ligu. Trener Bašić je jako optimističan, tvrdi da su njegovi momci spremniji i kvalitetniji nego u prvom dijelu sezone.

"Obzirom da je 95 posto ekipe ostalo na okupu, sve ide jako dobro. Momci vrijedno rade. Nema problema nikakvih, nijedne povrede nije bilo u pripremnom periodu. Što se tiče prijateljskih utakmica, sve je na visokom nivou. Nadam se da ćemo uspjeti prenijeti ovu formu na drugi dio szeone. Izuzetno sam zadovoljan timom, zalaganjem igrača, njihovim profesionalizmom", rekao je Bašić za SportSport.ba.

Metalleghe je prije tri dana razbio Bosnu u Visokom s 3:0 i jasno se moglo vidjeti koliko igrači ozbiljno shvataju svakog protivnika.

"Naravno, svaka prijateljska utakmica je tu da se vide neke stvari, da treneri uoče eventualne greške, ali svejedno u svaku ulazimo ozibljno. I prethodne utakmice, ne samo protiv Bosne, igrali smo dobro i daju nam pravo da kažemo kako smo u jednoj dobroj formi. Nismo ništa izgubili što smo imali u prvom dijelu sezone. Nastavili smo tamo gdje smo stali".

Metalleghe želi da ostane na prvom mjestu.

"Ako gledamo tabelu, imamo finu sliku, dobar raspored nas čeka. Imamo dobru ekipu, nismo puno mijenjali igrački kadar. Naravno da ćemo uraditi sve da ostanemo prvi, mada će biti dosta teško. Pored nas, kandidati za titulu su Budućnost, Orašje, Zvijezda..., a i ima ekipa koje su jako dobre, a nisu u samom vrhu".

Bašić je jedan od mlađih trenera u BiH, a u Premijer ligi je kao trener radio sa samo 27 godina.

"Debitovao sam sa 27 godina u Premijer ligi. Tada sam imao 10 igrača starijih od sebe. Morate igračima prići sa znanjem, morate biti karakterni do kraja.  Imam puno mladih igrača koje sam proizveo i jako dobar odnos sa svim igračima. Mogu da budem jako dobar, a i veliki sam profesinalac, pa zagalamim po potrebi. Dajem igračima novu viziju, nešto novo. Kod mene ne postoji trening bez lopte, moji igrači nisu teški, umorni". 

Hoćete li ostati u Metallegheu?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imao sam ponuda i prije ovog, a i za vrijeme ovog projekta. Imam godinu dana ugovora u Jajcu. Jako sam sretan ovdje, što sam prihvatio klub koji ima viziju za duže vrijeme. Dvije godine sam u jednom klubu. Pravimo uspjeh u kontinuitetu. Želimo ostvariti najbolje rezultate, pa ćemo vidjeti na kraju".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi