Bašić: Najjefitnijeg i najboljeg igrača na Balkanu možete dobiti u Željezničaru

Trener Plavih najavio novu sezonu Premijer lige

Bašić: Najjefitnijeg i najboljeg igrača na Balkanu možete dobiti u Željezničaru

Admin Čaušević

Željezničar prvi premijerligaški meč igra u subotu kada će na stadionu Grbavica od 20:45 gostovati Borac. Bez sumnje riječ je o derbiju 3. kola i očekuju se pune tribine popularne Doline ćupova. 

U razgovoru za medije Nermin Bašić je pred utakmicu sa Borcem govorio na čemu je bio fokus poslije ispadanja iz Konferencijske lige.

"Premijer liga je za nas najvažnije takmičenje, bitno je da dobro uđemo, da energiju i starst iz evropskih utakmica prenesemo na Premijer ligu, da što prije dođemo svom stilu fudbala da se što manje prilagođavamo ekipama", rekao je trener Plavih.

Bašić je istakao da je ekipa sedmicu provela u blagom intenzitetu s ciljem da se tim osvježi taktički i fizički, a utakmicu protiv Borca će pokazati da li je to uspješno.

"Borac je doveo preko 20 igrača, pokazali su u evropskim utakmicama da su kompaktni, dobri iz tranzicija, naša prednost je što smo možda malo duže na okupu i što igramo pred našim navijačima. Nadam se da ćemo dobro ući u utakmicu."

Oglasi

"Teško smo se oporavljali, odigrali smo četiri evropske utakmice u 24 dana i to na zavidnom nivou, putovali smo 60 sati... Ne znam šta očekivati od moje ekipe da li će energetski biti na tom nivou."

Istakao da je da timu sigurno neće nedostajati motiva te da će cilj biti da se protivnici prilagođavaju Željezničaru, a ne obrnuto.

"Navijači ne razumiju jednu stvar, naravno da mi imamo motiv, živimo za to, ali sa druge strane motiv zavisi da li ste svježi i lagani, to u jednom momentu izgleda kao da ne žele da se bori, ali naš motiv za ovu sezonu je ogroman, stvarno želimo da budemo bolji na terenu, u samom sistemu, ne znam kako će to biti na tabeli. Jedino me brine energetska potrošnja."

Želimo da se nama što više prilagođavaju, pokušat ćemo uraditi neke stvari protiv protivnika koji ne najavio pohod na titulu, odmah ćemo vidjeti šta trebamo raditi, šta ne. U Željezničaru neće i ne smije nedostajati motiva, to je na 200 %.

Bašić je dodao da očekuje stabilnu i jaku utakmicu te je izdvojio da bi prekidi mogli biti jedan od ključnih faktora. Bilo je riječi i igračkom kadru.

Oglasi

"Nismo u stanju gdje mi klub može ispunjavati želje, pokrivamo se koliki nam je jorgan. Zvanično nije stigla niti jedna ponuda, mislim da hoće stići do kraja prijelaznog roka. Na Balkanu možete dobiti najjefitnijeg i najboljeg igrača možete dobiti u Željezničar ako bih ja bio skaut ili sportki direktor nekoj drugoj ekipi."

"Tražimo i mi pojačanja kako bismo se nadogradili, ali to jako teško ide, a meni kao trenera je bitno da dobijem još mlađu i bržu ekipu, ne ide to lagano, ali je Željezničar postao interesantan i igračima i menadžerima."

"Nećemo budalesati, živjeti u iluzijama, znamo šta imamo, tako ćemo i raditi."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je u pitanu igrački kadar Bašić sigurno neće moći računati na Harisa Ovčinu, dok je pod znakom pitanja nastup Josepha Amoaha.

Susret na Grbavici će suditi arbitar Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

visokohz
Čim se ti pucaš
3 1
hamdi kurtes
Ima da vas Borac podere.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi