Bašić: Neću glumiti velikog trenera, ovo je plod rada

Nakon pobjede na Koševu

Bašić: Neću glumiti velikog trenera, ovo je plod rada

U posljednjoj utakmici 6. kola Metalleghe je na veliko iznenađenje ostvario pobjedu nad domaćim Sarajevom. 

Jajčani su golovima Stakića i Kovača slavili na Koševu rezultatom 2:1, a nakon utakmice opravdano je zadovoljan bio i trener Nermin Bašić koji je istakao da je ovo historijski trijumf za Metalleghe BSI.

"Neću ja sada glumiti nekog trenera. Ova pobjeda je plod našeg rada i sreća nam se vratila. Sarajevo je u drugom poluvremenu dominiralo, stvaralo je šanse, međutim mi smo na kraju sretno zadržali vodstvo i pobijedili. Velika pobjeda za Metalleghe i historijski momenat", kazao je Bašić i dodao:

"Na kraju meča smo pokušali napraviti pritisak, međutim Sarajevo je imalo dominantan posjed lopte. Sve u svemu, taktički smo zrelo odigrali, a da je Sarajevo dobilo, ne bi bilo nezasluženo."

Naredno kolo za Metalleghe donosi duel sa Olimpicom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ja se nadam da ćemo uspjeti uvjeriti ovu pobjedu. Ako ne pobijedimo, onda nismo ništa napravili. Nadam se da dolaze bolji dani za Metalleghe", dodao je.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi