Bašić potpisao za Chambery

Švicarsku zamijenio Francuskom

Bašić potpisao za Chambery

A. Beganović

Nekadašnji rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, a nadamo se i budući, Edin Bašić, novi je član francuskog rukometnog viceprvaka Chamberyja.

Ono što se šaputalo danima jučer je dobilo svoju potvrdu. Naime, sada već bivši rukometaš švicarske Amicitije Edin Bašić, pojačao je Chambery.

Čelnici francuskog kluba, koji je suparnik Bosni u Ligi prvaka, zbog nekoliko povreda bili su primorani pojačati svoje redove, a sjajne igre bosanskohercegovačkog internacionalca Edina Bašića u Ligi prvaka "gurnule" su ga prema francuskom viceprvaku.

S obzirom da je naš internacionalac za Amicitiju u ovoj sezoni igrao u Ligi prvaka, boje svog novog kluba neće moći braniti u najjačem evropskom klupskom takmičenju. Bašić je odigrao 4 utakmice u Ligi prvaka za Amicitiju i pritom postigao 16 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.