Bašić: Realizaciju vam diktiraju novci

Trener Metalleghe nakon meča s Čelikom

Bašić: Realizaciju vam diktiraju novci

Samir Mlaćo

Iako su do 90.minute imali tri boda, nogometaši Metalleghea iz duela sa Čelikom (1:1)  izlaze sa samo jednim. Jasmin Smriko pogotkom u posljednjim sekundama ovog duela rastužio je Jajčane koji su u prvom poluvremenu možda mogli i riješiti pitanje pobjednika u ovom duelu.

Nermin Bašić, iako njegov tim ne briljira ove sezone, igračima nije imao šta prigovoriti.


"Igračima nemam šta zamjeriti, odgovorili su svim zahtjevima i dosta dobro ušli u utakmicu. Imali smo posjed lopte, tranziciju po izgubljenoj lopti i dobro smo djelovali svih 90.minuta. Druga ozbiljna šansa Čelika bila je pogodak i nevjerovatan pad koncentracije. Odnosno nije ni pad koncentracije, već dobra tranzicija, dobar centaršut i dobra realizacija Čelika", kazao je Bašić nakon utakmice za SportSport.ba.


Njegova momčad trenutno zauzima deseto mjesto i ima devet osvojenih bodova, kao i Olimpic koji je mjesto niže.


"Okrećemo se dalje i ne smijemo  tugovati. Ova liga je takva  kakva je, svaka naredna utakmica je najbitnija. Sa ovom  današnjom igrom sam zadovoljan, a rezultat mora doći. Na desetom smo mjestu i tu i pripadamo, te ćemo se boriti za tu poziciju do kraja prvenstva", ističe tim menadžer Jajčana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:


Za kraj se na veoma zanimljiv način se  dotakao i slabe realizacije svog tima.


"Realizaciju vam diktiraju novci. Odnosno koliko imate para toliko dajete i golova. Objektivno obadvije ekipe nemaju gol igrač i mi se patimo za svaki postignuti gol. Imali smo preko Peze i Vernesa ponovo neke polušanse, a ne bi rekao da je Čelik nešto dominirao u drugom poluvremenu. Prije tog primljenog pogotka mi izgubimo loptu, umjesto da je nabijemo i da unesemo tog fakinluka kojeg izgleda nemamo u Travniku i utakmica završi neriješenim rezultatom", dodao je Bašić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi