"Rođeni" trese mreže u Crnoj Gori: Bašić predvodi listu strijelaca Prve lige

Igra u životnoj formi

"Rođeni" trese mreže u Crnoj Gori: Bašić predvodi listu strijelaca Prve lige

A. Beganović

Nekadašnji juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine Adnan Bašić u Crnoj Gori igra najbolju sezonu karijere. Trenutno je vodeći strijelac elitnog rang crnogorskog fudbala.

Pet kola prije kraja prvenstva izvjesno je da će Sutjeska biti novi prvak Crne Gore, zatim da će Budućnost igrati u Evropi, a Dečić, Iskra i OFK Petrovac su klubovi od kojih će još dva izboriti izlazak na evropsku scenu.

Trenutno pozicije na tabeli koje garantuju "evropsko ljeto" drže Dečić i Iskra sa 47 i 45 bodova, no ne treba otpisivati ni Petrovac koji je danas upisao važnu pobjedu, pa sada za četvrtim mjestom koje će najvjerovatnije voditi u Evropu zaostaje samo tri boda.

Petrovac je bio u lošoj rezultatskoj seriji. U osam utakmica, prije današnje sa Jezrom, upisao je pet remija i tri poraza. No, kada je najviše trebalo slavio je, a zanimljivo je da je najzaslužniji za trijumf Petrovca bosanskohercegovački napadač Adnan Bašić.

Ovaj 25-godišnji fudbaler, koji je svojevremeno nastupao za juniorsku selekciju Bosne i Hercegovine, u pobjedi nad Jezerom (2:1) postigao je oba gola i na taj način se sa ukupno 12 prvenstvenih pogodaka probio na čelno mjesto liste strijelaca Prve lige Crne Gore.

"Važna pobjeda, rekao bih jedna od važnijih u sezoni. Imali smo tu krizu rezultata, koja je ovom pobjedom ostala iza nas. Do kraja imamo odigrati još pet utakmica i vjerujem da možemo zauzeti mjesto koje vodi u Evropu. To je neki cilj, učinit ćemo sve što je u našoj moći da ga ostvarimo, te da na taj način obradujemo naše navijače", rekao je za SportSport.ba 25-godišnji napadač koji je rođen u Mostaru.

Bašiću na kraju sezone ističe ugovor, a kako igra najbolju sezonu u životu, ponude za nastavak karijere ima, ali ne želi o tome razmišljati.

"Kada vas ide onda stižu i ponude. Ne krijem, nekoliko klubova je već kontaktiralo moje agente, ali u ovom trenutku se ne želim sa tim zamarati. Fokusiran sam na finiš sezone, želim sa Petrovcem izboriti Evropu, a ukazala mi se prilika i da na kraju budem najbolji strijelac, pa bi je bilo lijepo iskoristiti. Kada odigramo posljednji meč onda ću vidjeti šta i kako dalje. Red je da prvo sjednem sa ljudima iz Petrovca i vidim kako oni razmišljalu. Najbitnije je da sam zdrav, a kada je tako, onda će biti i golova", zaključio je Bašić.

Top Komentari

Gr0hot
Bravo Kina majstore
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi