Bašić s 10 golova predvodio Chambery do pobjede

Francusko rukometno prvenstvo

Bašić s 10 golova predvodio Chambery do pobjede

Edmir Škorić

Rukometaši Chamberyja slavili su protiv Dunkerquea u utakmici 9. kola francuskog rukometnog šampionata.

Chambery je protiv Dunkerquea slavio sa 31:27 i tako stigao do šeste prvenstvene pobjede i sada za liderom PSG-om zaostaje tri boda. Domaćin je na poluvremenu stekao četiri gola prednosti (16:12), a istu je zadržao i do kraja utakmice. 

 

Definitivno je najzaslužniji za pobjedu Chamberyja naš Edin Bašić sa 10 pogodaka, od čega pet iz sedmerca. Mladi Damir Bičančić, postigao je sedam, a Gregoire Detrez pet.

 

Najefikasniji kod gostiju bio je Baptiste Butto sa devet golova. Inače, za Chambery večeras nije branio naš reprezentativni golman Nebojša Grahovac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.