Bašić: Totalni smo autsajderi i to dobro znamo

Trener-menadžer NK Metalleghe BSI za SportSport.ba

Bašić: Totalni smo autsajderi i to dobro znamo

S. Mlaćo

Mladi i ambiciozni nogometni stručnjak Nermin Bašić za veoma kratko vrijeme postao je heroj  u gradu Jajcu. Bašić je sa klubom koji je ranije nosio naziv Maestral, a sada Metalleghe BSI izborio plasman u Premijer ligu naše zemlje što je  zaista uspjeh vrijedan svake hvale.

Jajčani su u veoma uzbudljivoj završnici Prve lige Federacije uspjeli prvi prekinuti  vrpcu, ali vremena za slavlje i nije bilo. Krenulo se sa pripremama za debitantsku sezonu u Premijer ligi gdje popularni Kraljevi ne žele „plesati“ samo jedno ljeto.

Trener-menadžer kluba Nermin Bašić svjestan je da je pred njegovom ekipom veoma težak posao, te želi da se igrači što bolje spreme za zadatke koji ih očekuju.

"Prvi trening je bio 15.06. a zatim smo obavljali liječničke  preglede i testiranje nogometaša. Krenuli smo sa radom, već imamo dva treninga dnevno i sve pripreme ćemo obaviti u Jajcu gdje zaista imamo sjajne uslove. Svi igrači borave na jednom mjestu, imamo svoju kuhinju, svoju kuharicu tako da je to na jednom visokom nivou. Teren bi mogao biti bolji i nadamo se da će grad učiniti nešto kako bi imali bolje uvjete za trening", ističe Bašić na početku razgovora za SportSport.ba.

Bašić najavljuje da bi već u narednim danima moglo pristići još jedno pojačanje, a otkrio nam je i na kojoj poziciji.

"Sad za sad ganjamo još jednog klasičnog napadača i u potrazi smo za njim. Vjerujem da ćemo u naredna dva-tri dana riješiti to pitanje i mislim da će to biti zadnje pojačanje. Imamo 25 igrača sa pet juniora i svaka pozicija je poduplana, te ne želimo da pravimo neku bolesnu konkurenciju. Želimo zdravu konkurenciju i nek se izbore na terenu", priča naš sagovornik.

Ono što vrijedi istaći da su Jajčani u svoje redove za sezonu Premijer ligu doveli sve igrače koji imaju iskustva igranja u najjačem rangu našeg nogometa.

"Ja sam se odlučio za iskusne igrače, s obzirom da tek ulazimo, da je Liga 12 i da nemate vremena da od prvog kola  bilo koga trpite, crpite ili pravite igrače. Prinuđeni smo bili da dovedemo kvalitetne igrače, a ovo što je došlo je sigurno kvalitetno i igrali su u velikim klubovima te imaju titule iza sebe. Mislim da će poboljšati naš nivo igre i od prvog kola grčevita je borba za svaki bod. Cilj je ostati u ligi, jer smo mi totalni autsajderi i mi to znamo, a cilj je opet igrati neki dobar fudbal, ali svaki  bod nam je bitan", priznaje mladi stručnjak.

Bašić već ima iskustva u Premijer ligi s obzirom da je vodio ekipu Travnika, koja je baš ove sezone napustila premijerligaško društvo. Svjestan je da je situacija sada potpuno drugačija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Jeste potpuno drugačija. Bio sam mlađi, imao sam 28 godina te imao mladu ekipu. Devet igrača je uvijek bilo ispod 21 godine u prvih 11, a sada imamo kvalitetniju i iskusniju ekipu. Mislim da ćemo moći dobro parirati svim ekipama, a ja se nadam da će se što prije novi igrači uklopiti u našu filozofiju, odnosno hemiju što imamo. Pažljivo sam birao igrače karakterno da budu tu negdje blizu i da napravimo onu hemiju koju smo imali, da je ne uništimo i da nastavimo istim tim poslom koji smo završili u Prvoj ligi", dodao je na kraju razgovora trener NK Metalleghe BSI Nermin Bašić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi