Metalleghe BSI promovisao dva nova pojačanja

Novi premijerligaš se ne šali

Metalleghe BSI promovisao dva nova pojačanja

Samir Mlaćo

Nakon što je dogovorili saradnju sa iskusnim veznjakom Sulejmanom Smajićem, NK Metalleghe iz Jajca dogovorio je saradnju sa Vernesom Selimovićem i Emirom Zebom.

Vernes  Selimović (33) u Metalleghe BSI stiže iz Čelika, a u bogatoj karijeri nastupao je još i u Željezničaru, Zrinjskom...

"Očigledno je da se radi o ambicioznom i uređenom klubu koji je za kratko vrijeme ostvario plasman među 12 najboljih klubova u BiH. S obzirom na igrače koji se već nalaze u Jajcu, vjerujem da nećemo imati podređenu ulogu u Premijer ligi“, kratko je na današnjem predstavljanju istakao Selimović sa kojim je dogovorena jednogodišnja saradnja.

Osim Selimovića danas je u Jajce stigao i 27-godišnji ofanzivni veznjak Emir Zeba. On je proteklu sezonu nastupao u Slaviji. Svojevremeno je nosio dres Željezničara i čeških prvoligaša Znojmo i Budejovice.

"S nestrpljenjem očekujem prvi trening kako bih upoznao nove saigrače i trenere. Pratio sam nastupe svog novog kluba, rezultat koji su napravili je zaista impresivan. Očekujem da ću dati svoj puni doprinos u duelima sa renomiranim BiH klubovima“,  dodao je Zeba koji će također narednih godinu dana biti stanovnik Jajca.

U Jajce je na jednogodišnju posudbu iz Sarajeva stigao mladi vratar Emir Plakalo. On je danas u nadležnim savezima u Sarajevu i Travniku potpisao ugovor pa je tako i ozvaničen njegov boravak u novom premijer ligašu.

"Dolazak u Jajce vidim kao priliku da pokažem svoje mogućnosti. Nisam se dvoumio kada se ukazala prilika za posudbu u Metalleghe BSI jer sam o klubu čuo samo riječi pohvale", kazao je mladi Plakalo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plakalo je rođen 1995. godine i prošao je sve uzrasne kategorije FK Sarajevo. Branio je i za mlade selekcije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi