Bašićeva Gorica vodila 2:0, pa izgubila, čudesan pogodak Smajlagića

Celje upisalo tri boda

Bašićeva Gorica vodila 2:0, pa izgubila, čudesan pogodak Smajlagića

S. Mlaćo

Dugo će bh. stručnjak Nermin Bašić pamtiti svoj prvi zvanični meč na klupi Gorice.

Naime, njegov tim je na otvaranju drugog dijela sezone upisao poraz 4:3 od Celja.

Gorica je sjajno krenula u meč, te povela nakon četiri minute sa 2:0. Pogađali su Velikonja i bivši omladinski reprezentativac BiH Smajlagić koji je pogodio na pomalo nevjerovatan način.

Nakon toga, bude se domaći. U sedmoj minuti dva pogotka. Najprije je pogodio Vancas i Vizinger.

Do kraja prvog dijela još dva pogotka Celja. Najprijen u 38. minuti Brecl pogađa za potpuni preokret, a Vancas zatim minut prije odlaska na pauzu postavlja 4:2.

Gorica je uspjela u drugom dijelu samo postići još jedan pogodak, i to preko Velikonje koji je u 54. minuti realizovao jedanaesterac. Bašićevi izabranici su do kraja uspjeli samo dobiti i crveni karton i to u 77. minuti. Zaradio ga je Lipuscek.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi