Bašićevo Radomlje u generalci bolje od Akademije Puškaš

Sigurna pobjeda Slovenaca

Bašićevo Radomlje u generalci bolje od Akademije Puškaš

S. Mlaćo

U generalci pred početak nove sezone nogometaši Radomlja, člana druge lige Slovenije, koje sa klupe predvodi bh. stručnjak Nermin Bašić, savladali su danas mađarsku Akademiju Puškaš, člana elitnog ranga te zemlje,  sa 2:0.

Bašićevi izabranici pružili su sjajnu partiju, a oba pogotka djelo su Gregora Marinšeka u 55. i 70. minuti. Radomlje je imalo više od igre te na kraju zasluženo slavilo. Ova pobjeda vjetar je u leđa Bašiću koji je već za kratko vrijeme u slovenskom klubu napravio veliki posao.

Druga liga Slovenije starta naredne sedmice, a nema sumnje da Radomlje igrati veoma važnu ulogu.

NK Radomlje - Akamedija Puškaš 2:0 (0:0)

NK Radomlje: Adam, Halilović, Zukić, Ivkič, Lidjan, Kovjenič, Jankovič,  Cerar, Hajrič, Marinšek, Jakovljevič. Još su igrali: Lužar, Grvala, Duščak, Tadič, Levec, Trdin, Vidovič.

Akademija Puškaš: Ašvansi, Kesi, Kovač, Laslo, Kemenjfi, Hudak, Mim, Kovač, Peter, Timari, Rado, Erderi, Šusčak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi