Bašović: Česi su bili na nivou seniora

Pomoćni trener mlade reprezentacije

Bašović: Česi su bili na nivou seniora

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je već u prvoj utakmici četvrtfinalne faze takmičenja na EP - B divizije do 20 godina, koje se igra u Sarajevu, zaustavljena od selekcije Češke.

Nakon utakmice razgovarali smo sa pomoćnim trenerom u našem timu, Sabahudinom Bašovićom, koji je za naš portal izjavio sljedeće:

"U ovom trenutku ovo je bio maksimum. Početkom drugog poluvremena igrači Češke su krenuli zaista silovito. Mi se nismo uspjeli odbraniti, iako smo probali sve odbrane - od presinga, do zone, druge zone. Međutim, pet trica koje su pogodili Česi usmjerile su tok utakmice na njihovu stranu. Češka je zaista jedan od favorita ovoga prvenstva",  rekao je Bašović za SportSport.ba i dodao:

"Ovu utakmicu odigrali su na seniorskom nivou, ali mi nastavljamo dalje. Već se spremamo za sutrašnju utakmicu, a to je susret sa Portugalom od 16 sati i 15 minuta, gdje je veoma važno da pobijedimo. Ukoliko pobijedimo, borićemo se za peto ili šesto mjesto",

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.