Bašović: Naša borbenost je ključ uspjeha

Nakon pobjede nad Islandom

Bašović: Naša borbenost je ključ uspjeha

Teško su utakmicu prvog kola EP u Sarajevu (U-20,divizija B) i pobjedu naših košarkaša nad Islandom (82:78) proživjeli svi na klupi našeg tima.

Selektor naše ekipe Radomir Kisić i njegov pomoćnik Sabahudin Bašović tek su promjenama u igri tokom drugog poluvremena zajedno sa momcima koje vode uspjeli slomiti otpor neugodnih igrača sa Islanda koji su u jednom trenutku imali i 10 poena prednosti.

Nakon utakmice razgovarali smo sa pomoćnim trenerom u našoj selekciji Sabahudinom Bašovićem.

"Bila je ovo zaista teška utakmica za naš tim ali znali smo da neće biti nimalo lako. Prva je utakmica na šampionatu, svi su očekivali našu sigurnu pobjedu a kad je tako i kad svemu tome dodamo jednu dugu ceremoniju otvaranja i nesnosnu vrućinu, onda je zadatak bio mnogo teži", govori Bašović u analizi utakmice te dodaje:

"Ovo je bila zaista teško izborena pobjeda. Morali smo mijenjati našu odbranu nekoliko puta u toku utakmice i na kraju je to uz 50 naših skokova i odlučilo ovaj susret".

"Island je u jednom trenutku imao 10 poena razlike. Pogodili su 13 trica, dok smo mi promašili 23 slobodna bacanja. Zaista smo samo velikom borbenošću uspjeli prelomiti ovaj meč u našu korist", zaključio je Bašović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.