Bašović: NIsam iznenađen sjajnom igrom

Bašović: NIsam iznenađen sjajnom igrom

Već od prvog dana priprema mlade košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine (U-20) za EP divizije B u Sarajevu, polako ali sigurno rasla je vjera u naše momke kod selektora Radomira Kisića i njegovog pomoćnika Sabahudina Bašovića.

Odmah nakon velike pobjede protiv Izraela (60:57) u razgovoru za naš portal sa Sabahudinom Bašovićem to vjerovanje u sopstveni kadar nam je potvrđeno u prvoj izjavi.

"Uopšte nisam inenađen našom fenomenalnom igrom. Vjerovao sam da ćemo igrati dobro. Jedino čega sam se bojao bilo je neiskustvo tih momaka kada su u pitanju ovako važne utakmice. Upravo zbog tog neiskustva bilo je određenih grešaka koje nas na sreću nisu koštale poraza", rekao je Bašović nakon utakmice za SportSport.ba, dodavši:

"U dvorani je bilo izuzetno vruće. Vjerujte da ja nisam mogao držati loptu u svojim rukama koliko je bila klizava, a kamoli igrači. Međutim, uz našu veliku borbenost i podršku publike, uspjeli smo doći do ovog nevjerovatnog cilja. Bila je ovo zaista teška utakmica, ali izuzetno kvalitetna i vjerujte da je trebalo dosta psihološke stabilnosti za pobjedu".

Bašović se osvrnuo i na naredne protivnike naše mlade selekcije, rekavši:
"U četvrtfinalnoj grupi očekuje nas Češka i Portugal. Sve ovo do sada trebamo zaboraviti i krenuti u nove okršaje. Interesantno je to da se opet križamo sa teškom grupom koja nam daje Češku, jednog og favorita takmičenja".

Sastav četvrtfinalne gurpe: Portugal, Češka, Belgija, BiH.

Interesantno je to da smo sa Portugalom igrali dvije utakmice u pripremnoj fazi. Oba susreta završila su pobjedom Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.