Basrak, Zahirović i Halilović na meti Slobode

Tuzlaci žele provjerena imena za iduću sezonu

Basrak, Zahirović i Halilović na meti Slobode

Emir Dindić

Fudbalski klub Sloboda, tačnije uprava ekipe sa Tušnja  želi da što spremnije uđu u novu sezonu, pa tako gledaju da igrački kadar ojačaju na svim pozicijama. Na današnjoj prozivci pojavilo se mnogo novih imena, neke će šef stručnog štaba Slobode Vlado Jagodić da testira  u idućih 10 dana, dok će neki da produže ugovor. 

Kako SportSport.ba saznaje, na meti Tuzlaka za iduću sezonu nalaze se  i Milan Basrak, Adnan Zahirović kao i Emir Halilović. 

Milan Basrak je svoju karijeru počeo u Zemunu, nastupao je još za ekipu Inđije i Metalca dok je u Bosni i Hercegovini igrao za ekipe Radničkog iz Lukavca i Radnika iz Bijeljine. Zadnju sezonu je proveo  u ekipi Catanzara u Italiji, igra na poziciji napadača. 

Adnan Zahirović već je bio povezivan sa prelaskom u Slobodu, ali Tuzlaci nisu uspjeli da se dogovore sa ovim vrsnim veznjakom. Zahirović je počeo karijeru u ekipi Čelika, dok je nastupao još za ruski Spartak Nalchik, Dinamo Minsk, Željezničar i Split, a nasutpao je i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine gdje je skupio 20 nastupa. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Emir Halilović je počeo karijeru u ekipi Budućnosti iz Banovića, nastupao je još za ekipu Zvijezde iz Gradačca  u Bosni i Hercegovini dok je u Češkoj Republici nastupao za ekipu Hradec Karlove, a posljednja stanica mu je bila ekipa Spartaka iz Trnave u Slovačkoj.  Igra na ofanzvnim pozicijama i sigurno je da bi bio veliko pojačanje  za ekipu Slobode u novoj sezoni. 

Zaista biće prometno ovih dana na Tušnju pred početak nove sezone, a šta će na kraju biti ostaje nam da vidimo u narednom periodu. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije