Niko istinu o Bayernu nije rekao kao što je to uradio Bastian Schweinsteiger

Ubrzo je uslijedilo ispadanje iz DFB Pokala

Niko istinu o Bayernu nije rekao kao što je to uradio Bastian Schweinsteiger

A. Čaušević

Thomas Tuchel je u utorak navečer upisao svoj prvi neuspjeh na klupi Bayerna jer su Bavarci ispali iz DFB Pokala nakon šokantnog poraza od Freiburga. Prije utakmice o stanju u klubi iz Minhena govorio je Bastian Schweinsteiger i pogodio u srž.

Tmurni oblaci su se nadvili nad Minhen krajem marta nakon što je odlučeno da se smijeni Julian Nagelsmann. To je bio okidač za turbulentan period i kritike čelnika Bayerna s kojim se svakodnevno suočavaju.

Oliver Kahn pa i Hasan Salihamidžić sve praktično svakodnevno pravdaju novinarima i govore detalje o odlukama koje su donesenne u posljednje vrijeme.

Dosta je onih koji smatraju da Bayern gubi dio svog zaštitnog identiteta, a rijetki pristaju da o tome govore. Bez ustezanja o problemu je progovoio Schweinsteiger pred utakmicu protiv Freiburga.

"Mislim da se Mia san Mia osjećaj izgubio u odnosu na period od prije deset godina i neka druga vremena", rekao je ovaj proslavljeni fudbaler.

"Ali to sve ima veze sa karakterom rukovodstva, generacijom igrača. To dolazi jedno sa drugim", kazao je Schweinsteiger.

Oglasi

Dovođenje Tuchela na klupu još uvijek nije učinkovito. Iako je u derbiju prvenstva savladana Borussija stigao je hladan tuš u vidu ispadanja u Kupu.

Prije nekoliko dana pred utakmicu sa Borussijom i Lothar Matthaus, drugi legendarni fudbaler Bayerna i stručni komentator je također iznio kritike. Tada je u njegovoj blizini bio i Oliver Kahn.

Motthaus je u jednoj od posljednjih kolumni napisao da je "nestao Mia-san-Mia osjećaj, da nedostaju toplina i zajedništvo u klubu i da je atmosfera drugačija nego prije. Znam da i drugi tako razmišljaju".

"Gdje je nestala 'Mia san mia'? Pitao bih te, Lotare: Šta misliš pod 'Mia san mia'? Stalno nas optužujete da je nestala, ali uvijek se pitam na šta tačno mislite pod tim?", upitao je legendarni golman svog bivšeg saigrača.

"Olivere, ja ne vodim privatni rat ovdje. Možete me nazvati bilo kada", odgovorio je stručnjak Skyja, no Kahn mu opet uzvraća: "Lotare, samo sam ti postavio jedno pitanje".

Oglasi

"Slušajte: Znam i dosta ljudi u Bayernu. Znam i one s kojjima sjedite u Bayernu, a možda ih i ne poznajete, ne znate ni ko su".

"To nisu argumenti, poznajem ljude", ubacio se Kahn.

"Oni kažu da je drugačije nego što je bilo. Nisu rekli da je gore nego sada, ali je drugačije", dodaje Lothar.

"Ne znam da li su se stvari promijenile. OK, obratite pažnju. Možda jedan ili drugi malo pate od gubitka pamćenja. Pa, čak i kada smo igrali, vjerovatno se još uvek sjećate: uvijek je bilo odluka koje nisu bile lake. Oduvijek je bilo dosljednih izbora i odluka – i to je najvažnije – koje se moraju donijeti za uspjeh ovog kluba, a koje nisu uvijek popularne. Opravdali smo to jako, jako dobro, a stalno ta insinuacija da ne održavamo stil Bayerna. Bio bih oprezan kod takvih stvari", dodao je Kahn.

Jasno je da će trebati još neko vrijeme da se oluja u Minhenu smiri, a ono što ne ide Kahnu i Salihamidžiću u prilog je svakako ispadanje od Freiburga. Eventualni neuspjeh u Bundesligi bi sigurno izazvao dodatne probleme za Bayernove čelnike.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Jel to schwein, ne mere to cojek biti
1 1
Sloboda
Mrš **** ti on mater
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi