Svi igrači Bayerna se zaključali u svlačionicu, čulo se samo kako Kimmich urla

Kahn je bio prisutan

Svi igrači Bayerna se zaključali u svlačionicu, čulo se samo kako Kimmich urla

Esmer Oštraković

Samo deset dana nakon što je neočekivano otjeran Nagelsmann sa klupe Bayerna, novi šok zadesio je ovu ekipu i to sa novim trenerom.

Naime, kao što je već poznato Nagelsmanna je na klupi Bayerna naslijedio Thomas Tuchel i on je u svojoj prvoj utakmici pobjedio Borussiju Dortmund sa 4:2.

Tuchelu se podrazumjevalo da mu je dupla kruna nešto sasvim normalno kao treneru Bayerna, ali ove sezone se to neće desiti.

Za to se sinoć pobrinula ekipa Freiburga koja je u četvrtfinalu eliminisala Bayern i to nakon što je slavila pobjedu u Minhenu.

Freiburg u 23 gostovanja u Minhenu ima 20 poraza i tri remija, a Bayern ih je u prvenstvenoj utakmici savladao sa 5:0, ali sinoć su gosti bili ti koji u slavili.

Bayern je poveo u 19. minuti golom Dayota Upamecana, ali je Freiburg brzo došao do izjedbačenja preko Hoflera.

Oglasi

U petoj minuti sudijske nadoknade Holer je postigako gol sa bijele tačke i tako napravio pravu senzaciju u Minhenu.

Sve se desilo nakon što je Jamal Musiala igrao rukom u svom šesnaestercu a zvijezde Bayerna su nakon poraza bile van sebe.

Kapiten Muller okrivio je upravo Musialu za ispadanje iz Kupa.

"Ispasti golom iz daljine i penalom u zadnjoj minuti nadoknade je veoma gorko. Je li Musiala kriv? Da, nije smio ići na loptu rukom, ne na ovom dijelu terena u samoj završnici utakmice. Ali, pobjeđujemo i gubimo zajedno", rekao je Muller.

Njegov zamjenik Kimmich bio je dosta žešći u svojoj izjavi.

"Brutalno me raspi**ilo što smo ovako ostali bez kupa. Izbačeni smo, ali to je bilo nemoguće. Freiburg nije imao ništa od prilika u ovoj utakmici. Imali su šut iz daljine i penal. Izgarali su za pobjedu, a mi smo mislili da će pasti sami od sebe. Izgubili smo, a poveli smo. Pokazujemo premalo strasti i premalo emocija", rekao je Kimmich.

Njemački mediji otkrili su i dramu koja se odigrala iza zatvorenih vrata.

"Cijela ekipa Bayerna se nakon debakla zaključala u svlačionicu u koju je došao Oliver Kahn. Svi su van sebe i u nevjerici. Davies je pokušao oraspoložiti šokiranog Musialu. Čuje se kako Kimmich urla", rekao je Kerry Hau, reporet televizije Sport1.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti