BATE Borisov osvajač bjeloruskog Kupa

Nakon četiri godine...

BATE Borisov osvajač bjeloruskog Kupa

Edmir Škorić

BATE Borisov je jučer nakon četiri godine osvojio bjeloruski Kup, nakon što su u finalu sa visokih 5:0 savladali Torpedo Zhodino.

Mrežu gostiju načeo je Bressan u šestoj minuti, a u 22. minuti je Rodionov povisio na 2:0. Posao su fudbalerima BATE-a olakšali gosti, tačnije Beganskiy koji je zaradio crveni karton u finišu prvog dijela. U nastavku još tri gola u mreži gostiju.

Kontsevoy iz penala, te još po jednom Bressan i Rodionov postavili su konačnih 5:0, za veliko slavlje fudbalera iz Borisova, koji su ovaj dan čekali više od pet godina. Napomenimo kako su Borisov i Zhodino udaljeni svega 12 kilometara, ali samo geografski, jer je BATE miljama po kvaliteti u odnosu na protivnika.

"Nismo igrali u finalu još od 2007. godine, kada nas je Dinamo Brest porazio na penale, tako da sam sretan što sam dio ovoga i naravno da mije drago što smo osvojili pehar. Utakmica nam je bila puno lakša nakon što je isključen njihov napadača Beganskiy. Izgledalo je jednostavno, ali sam uvjeren da smo ovo zaslužili zbog truda kojeg smo uložili u ranijim fazama natjecanja", kazao je Viktor Goncharenko, trener BATE-a.

BATE je kao prvak Bjelorusije osigurao svoje mjesto u Ligi prvaka, dok će Torpedo igrati Evropsku ligu kao poraženi u finalu Kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.