BATE Borisov osvojio novu titulu
Igrači BATE Borisova još jednom su imali razloga za slavlje

BATE ponovo prvak

BATE Borisov osvojio novu titulu

Pobjedom od 4:0 nad ekipom Naftana BATE Borisov je osvojio svoju četvrtu titulu u nizu pet kola prije kraja prvenstva. Klub koji se svojim kvalitetom, ali prije svega organizacijom digao iznad nivoa bjeloruske lige prošle sezone je izborio i nastup u Ligi prvaka.

Trener novog- starog prvaka Viktor Goncharenko bio je prezadovoljan igrom svojih igrača, ali nije dozvolio bilo kakvu euforiju i zahtjeva od igrača da prvenstvo privedu kraju s maksimalnim zalaganjem bez pardona prema protivnicima.

"Odigrali smo vrlo dobru utakmicu s puno pritiska na našeg protivnika. Vrlo sam zadovoljan načinom na koji smo odigrali prvo poluvrijeme, ali mi imamo još pet utakmica u domaćem šampionatu i četiri u evropskoj ligi, tako da ćemo slavlje morati da odgodimo za kasnije", rekao je zadovoljni trener Borisova nakon utakmice.

Nekoliko mladih igrača ove sezone je zablistalo i skrenulo pažnju na sebe, a jedan od njih je svakako štoper Igor Shitov, koji je nakon utakmice izjavio: "Posvećujem ovu pobjedu mojoj porodici. Ova sezona je bila izuzetno uspješna za mene, jer sam izborio mjesto u početnom sastavu BATE, dobio sam poziv u mladu reprezentaciju, te na kraju i u seniorski tim. Ovo je moja prva šampionska titula, tako da je zbog toga posebna".

Tvorac bjeloruskog čuda svakako je predsjednik kluba Anatoliy Kapskiy, koji je ka predsjednik osvojio pet titula od ukupno šest koliko je ovaj tim osvojio u svojoj historiji. Pod njegovim predsjednikovanjem BATE je postao prvi bjeloruski klub koji je izborio nastup u Ligi prvaka.

"Veoma sam sretan, ovo je naša šesta titula prvaka, ali su osjećaji nakon još jedne titule zaista sjajni. Naš posao je bio na najvišem nivou", izjavio je predsjednik Borisova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.