Batista novo pojačanje Efesa

Turski gigant ne prestaje sa kupnjom

Batista novo pojačanje Efesa

Urugvajac Esteban Batista je već peto pojačanje Anadolu Efesa za sljedeću sezonu.

Batista ima 27. godina i visok je 208 cm. Prošlu sezonu počeo je u Fuenlabradi (12.9 poena i 8.4 skoka),  a zatim se u januaru preselio u Caju Laboral gdje u 10 utakmica Eurolige imao učinak od 8.4 poena i 6.3 skokova. Ovaj košarkaš je kao tinejdžer došao u Španiju i potpisao je za Real za koji nikad nije zaigrao jer je stalno bio na pozajmicama. Zatim je otišao u NBA tačnije Atlantu za koju je u dvije sezone odigrao 70 utakmica (prosjek 1.7 poena i 1.5 skokova), a 2008. je sa Maccabiem osvojio Euroligu. Potom je jednu sezonu proveo u ruskom Triumpfu prije spomenutog dolaska u Fuenlabradu u ljeto 2009.

Sa reprezentacijom Urugvaja je osvojio jedno srebro i dve bronze na prvenstvima Južne Amerike.
Anadolu Efes je sa Batistom potpisao trogodišnji ugovor, a prethodno su stigli Duško Savanović, Saša Vujačić, Ermal Kuqo i Stanko Barać.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.