Batistuta debituje u polu

Batistuta debituje u polu

Gabriel Batistuta je po mišljenjima navijača Fiorentine najbolji fudbaler svih vremena. Uostalom, stoga su njemu u čast podigli spomenik na svom Artemio Franchiju.

Tokom devedesetih godina Batistuta ke bio ponajbolji svjetski napadač. U dresu Fiorentine je oduševljavao publiku, a kasnije je u kratkom razdbolju bio ikona u Romi i Interu.

Statistika u dresu argentinske reprezentacije je strašna: u 78 utakmica je postigao čak 56 golova, a Maradona je za njega rekao da je "najkrvoločniji napadač kojeg je ikada vidio".

Danas Batistuta ima 40 godina, daleko je od fudbalskih terena, ali argentinski mediji najavljuju da će "Batigol" ovog vikenda debitovati u jednoj polo utakmici. U pitanju je prvenstvena utakmica prve lige, a Batistuta će odjenuti dres momčadi Loro Piane.

- Uzbuđen sam, nisam nervozan niti malo. Igrao sam polo i ranije, ali ovo je ipak takmičarska utakmica, to je drugačije. Mislim da ću se lijepo snaći u svemu - rekao je Batistuta, a čelnici tog kluba su uvjereni da će nekadašnji majstor za golove u fudbalu biti jednako uspješan i u polu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.