Batman i Spužva Bob najzaslužniji što je Batshuayi došao u Dortmund
U debiju u dresu Borussije Dortmund belgijski napadač je postigao dva gola

Čovjek jednostavno voli te boje

Batman i Spužva Bob najzaslužniji što je Batshuayi došao u Dortmund

Endin Čaušević, foto: EPA

Belgijski fudbaler Michy Batshuayi posljednji dan januarskog prelaznog roka napustio je Chelsea i do kraja ove sezone igrat će na posudbi u Borussiji Dortmund. 

Ovaj napadač nije mogao ni sanjati bolji debi u dresu njemačkog kluba jer je u pobjedi protiv Kolna na gostovanju rezultatom 3:2 postigao čak dva gola. Batshuayi nije dobio povjerenje od Antonija Contea u londonskom klubu, a sinoć je pokazao koliko on može i da je italijanski stručnjak pogriješio što ga je tek tako pustio da ode.

Batshuayi se povezivao s mnogim klubovima u kojima je trebao igrati na posudbi, ali na kraju je izabrao Dortmund. Belgijanac sinoć jednostavno nije mogao sakriti oduševljenje nakon što je s dva gola srušio Koln, ali mnogi su sigurni da je baš na taj način htio da pokaže da on ima mjesta u Chelseaju pored Morate i Girouda.

U Chelseaju su bili za to da Belgijanac ostane u Engleskoj, ali Batshuayi je na kraju forsirao odlazak u Dortmund. Nakon sinoćnje utakmice oduševio je javnost kada je otkrio zašto je došao u njemački klub. Čini se da se navijači Dortmunda na tome najviše trebaju zahvaliti Batmanu i Spužva Bobu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Volim žutu i crnu boju. Crna i žuta su simbol Batmana i Spužva Boba. Sretan sam što ću imati priliku da igram u dresu crno-žute boje. Debi nije mogao proći bolje i presretan sam zbog toga. Napadač sam i svi želimo da postignem što više golova", rekao je belgijski napadač.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi