Batum ne igra na Eurobasketu

Francuzi oslabljeni

Batum ne igra na Eurobasketu

Nicolas Batum rekao je da neće igrati za nacionalni tim na predstojećem Eurobasketu.

Francuski košarkaš, koji trenutno nastupa za Charlotte, saopštio je da se želi što bolje pripremiti za narednu NBA sezonu.

"Posvetiću se franšizi Hornetsa, vratiću se na teren tokom ljeta kako bih radio na sebi. Jednom ću odvojiti ljeto da radim na sebi. To je potrebno i timu, a potrebno je i meni. Moram da doprinesem ekipi onako kako se to od mene očekuje. Ovo je bila jedna od najtežih odluka u mom životu", rekao je Batum.

Charlotte je sinoć i matematički izgubio sve šanse za plasman u play-off. 28-godišnji košarkaš je ove sezone odigrao 75 mečeva, na kojima je prosječno bilježio 15.4 poena, 6.3 skoka i 5.9 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti