Bavčević novi trener Splita

Bavčević novi trener Splita

Edmir Škorić

Upravni odbor košarkaškog kluba Split razriješio je dužnosti dosadašnjeg trenera Mladena Vuškovića i umjesto  njega imenovao Nikšu Bavčevića, izvijestilo je vodstvo tog kluba.

"Rezultatski dobro stojimo, ali s trenerom Vuškovićem smo se razišli zbog neslaganja u  provođenju klupske politike. Strategija nam je da uz potporu iskusnih igrača  uključujemo u prvu momčad i razvijamo mlade igrače što se nije događalo. Zbog toga smo se  odlučili angažirati Bavčevića jer je njegov način rada ono što nam u ovom trenutku  treba", izjavio je sportski direktor Splita Nikola Vujčić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.