Bavčić 3 skoka za 12 minuta

Vanoliu prva pobjeda

Bavčić 3 skoka za 12 minuta

Prvu pobjedu na početku nove sezone zabilježili su košarkaši Vanolia u kojem igra bh-reprezentativac Edin Bavčić. Oni su u okviru 2. kola Lega-A prvenstva u Italiji bili bolji od Monferrata kojeg su u uzbudljivoj završnici savladali na njihovom terenu sa 74:73.

Igrači Vanolia su mogli lako zakomplicirati situaciju jer su na poluvremenu imali 7 poena razlike (40:33), dok su prije zadnjeg perioda imali i 8 razlike (60:52). Ipak su na kraju u zadnjim minutama morali čupati bodove.

Edin Bavčić je, baš kao i u prvom kolu, ostao bez upisanih poena. Međutim, imao je dva skoka više nego na otvaranju sezone (3 skoka). Interesantno je to, da je sa njim u sastavu i bivši igrač Bosne Jasmin Perković, koji je upisao 9 skokova uz 4 poena. Najprecizniji je bio Wafer sa 22, Milić je dodao 17 i Tabu 11 poena. Kod domaćeg, poraženog sastava, Temple 23 poena.

Inače, bilo je ovo kolo u kojem je i Virtus Roma došla do svoje prve pobjede u ovoj sezoni. Biella je savladana sa 78:70, a veoma dobru igru je pružio Đedović sa 14 poena, Gordić je bio nešto slabiji sa jednim poenom i tri asista.

Montepaschi Siena protiv Venezie (86:76) i Bennet Cantu protiv Sassaria (71:58) prvi su na tabeli bez poraza nakon prva dva kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.