Bavčić bez poena, Limoges slavio

Bavčić bez poena, Limoges slavio

M. Šljivak

Košarkaši Lomogesa savladali su kao gosti Gravelines 67:55 u susretu 3. kola francuskog košarkaškog prvenstva.

Nakon prvog perioda kojeg je Limoges dobio 18:17, u drugoj se dogodila jedna zaista zanimljiva situacija. Domaći su za 10 minuta igre u drugoj četvrtini ubacili samo tri poena, dok je Limoges ubacio 20, te su na odmor otiŠli sa vodstvom od 18 razlike 38:20.

Održavao je Limoges prednost sve do posljednje dionice kada su domaći uspjeli smanjitei prednost gostiju na pristojnih minus 12, ali do velikog preokreta nisu mogli.

Edin Bavčić se nije upisao u listu strijelaca u dresu Limogesa. Imao je četiri skoka u ovom susretu,a  do pobjede ih je predvodio Vanamaker sa 14 peona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.