Reprezentativac za SportSport.ba

Bavčić: Bićemo spremni do početka Evropskog prvenstva

Naša košarkaška reprezentacija 'brusi' formu za početak evropskog prvesntva, a trenutno se nalazi u Grčkoj gdje nastupa na turniru sa dosta jakim protivnicima.

Uoči početka ovog turnira smo razgovarali sa Edinom Bavčićem koji je za naš portal govorio o svojim utiscima, očekivanjima te atmosferi u timu.

"Mislim da je turnir u Njemačkoj bio dosta profitabilan za nas. Pokazao nam je neke smjernice. Igrali smo prve dvije utakmice na visokom nivou, kako u odbrani tako i u napadu. Čak i protiv Makedonije igrali smo vrlo kvalitetno nekih 30-35 minuta, a onda su Makedonci pogodili neke 'lude' šuteve. Postigli su nam šest-sedam trojki zaredom i sa -10 su prešli u plus i na kraju pobijedili utakmicu. I dalje pokušavamo da izbrusimo ovu našu formu kako timski tako i individualno. Bićemo maksimalno spremni do početka Evropskog prvenstva.", rekao je Bavčić te se osvrnuo na turnir u Grčkoj.

"Igramo protiv tri reprezentacije koje su rejtingom u samom vrhu Evropske košarke. Mislim da smo u Njemačkoj pokazali da možemo igrati sa svima. Dobili smo jednu Grčku u Njemačkoj. Ući ćemo maksimalno borbeno i pokušati dobiti svaku utakmicu. Litvanija je u pravom sastavu sa nekoliko NBA igrača, Italija je malo podmladila ekipu, ali je isto kvalitetna reprezentacija."

Za kraj, Bavčić je pohvalio atmosferu u ekipi te je istakao kako još uvijek ne znam gdje će nastaviti karijeru. 

"Moram da pohvalim sve. Atmosfera je nikad bolja i svi jedva čekamo da se lopta podbaci u Jesenicama protiv Latvije. Iskreno da vam kažem, ne znam još ništa. Naći će se neko riješenje. Sve opcije su otvorene."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.